top of page

Jóga pro děti pomocí příběhu - Pozdrav sluníčku


💜🙏Namaste 🙏💚


Namasté! Ruce si spojíme dlaněmi dovnitř a umístíme do středu hrudníku. Zavřeme oči, trošku skloníme hlavičku a něco pěkného si přejeme. Energie, která vznikne při tomto cvičení, nám pomůže naše přání splnit.

Ručičky zdvihneme obloukem vysoko nad hlavu směrem ke sluníčku. Dlaně směřují opět k sobě. Pozdravíme sluníčko. Ahoj, sluníčko!

Ruce nasměrujeme obloukem dolů a sehneme se až k zemi, přičemž zakulatíme záda a bradu přitiskneme na hrudník. Ramena jsou daleko od uší. Snažíme se mít kolínka rovná. Pozdravíme zemi. Ahoj, země! Ruce si položíme na kolínka a podíváme se dopředu. Ještě stále jsme ohnutí. Teď záda vyrovnáme.

A zopakujeme. Ručičky zdvihneme obloukem vysoko nad hlavu směrem ke sluníčku, dlaně směřují k sobě a zdravíme sluníčko. Ahoj, sluníčko! Děkujeme, že na nás svítíš!

Ručičky směrujeme opět obloukem dolů a sehneme se až k zemi. Zakulatíme záda a bradu dáme na hrudník, ramena jsou daleko od uší. Snažíme se přitom mít kolínka rovné. Pozdravíme zemi. Ahoj, země!

Ruce si položíme na kolínka a podíváme se dopředu. Ještě stále jsme ohnutí. Teď narovnáme záda.

Výborně!

Podíváme se dolů. Kdo ještě zdraví sluníčko? Je to žabka Kvakuška. Ruce si položíme na podložku a nožičkami trošku vyskočíme do výšky. Kva, kva, kva! Kva! Ještě jednou poskočíme.

Kolínka položíme taktéž na podložku a pořádně se podíváme, kdo se ještě skrývá v trávě. Kdo to je? Aha, kobra. Ssssss! Lehneme si na podložku, dlaně jsou na úrovni hrudníku, a vykoukneme z trávy jako kobra. Ssssss! Ahoj, ssssssluníčko! Podíváme se doprava a doleva.

Ještě tu máme jedno zvířátko, které také miluje sluníčko. Je to dolů se dívající pes. Postavíme se na ruce a na nohy. Podíváme se mezi kolínka a pozdravíme sluníčko. Haf – haf, ahoj, sluníčko!

Nožičkami dojdeme až k rukám. Se zakulacenými zády pozdravíme mravence. Ahojte, mravenci!

Ruce dáme na kolínka, narovnáme záda a pohlédneme dopředu.

Ručičky zdvihneme obloukem vysoko nad hlavu k sluníčku, dlaně směřují k sobě. Pozdravíme sluníčko. Ahoj, sluníčko!

Svoje ruce si spojíme dlaněmi dovnitř a umístíme do středu hrudníku.

Namasté!

💜🙏Namaste🙏💚

Comments


bottom of page